Het wervingsproces van JouwICTvacature

Onze werkwijze doorloopt 6 stappen;

van vacature tot het aannemen van IT-kandidaten.

Van vacature tot het
aannemen van IT-kandidaten.

1. Een uitgebreid intakegesprek als startpunt

Zodra je binnen jouw bedrijf een vacature hebt, breng je ons hiervan op de hoogte. We plannen een uitgebreid intakegesprek waarin we jou en je bedrijf beter leren kennen. Je vertelt ons hoe de ideale kandidaat eruit ziet, in welke regio je zoekt en welk salaris je in gedachten hebt.

Daarnaast bespreken we punten als de bedrijfscultuur en de huidige teamsamenstelling. Hoe meer wij weten over je bedrijf en de openstaande IT-vacatures, des te beter wij geschikt ICT-personeel voor je kunnen werven. Ook bespreken we onze werkwijze en pakketprijzen. We werken uitsluitend met vaste prijzen. Zo weet jij precies wat je van ons kan verwachten en kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan.

2. Wij plaatsen je vacatures

Jij stuurt ons je vacatures of een link naar je vacature. Wij zorgen voor extra online zichtbaarheid door je vacatures op JouwICTvacature te plaatsen en je krijgt een eigen pagina waarop wij jouw bedrijf uitlichten. Kandidaten krijgen zo een goed beeld van de openstaande vacature en van jouw bedrijf.

3. Wij werven actief voor jouw vacature

Je vacatures zijn geplaatst - tijd voor ons resourceteam om actief op zoek te gaan naar geschikt ICT-personeel voor jou. Het resourceteam gaat onder andere via LinkedIn en in ons eigen CRM op zoek naar geschikte kandidaat. In de 12+ jaar dat wij actief zijn in ICT-werving, hebben wij een cv-database opgebouwd met meer dan 55.000 geschikte IT-kandidaten. Stuk voor stuk kandidaten waarvan wij weten wat ze kunnen en zoeken in een nieuwe baan, en die wij mogen benaderen.

We gaan actief op zoek naar de geschikte kandidaat voor jou. Dit doen we onder meer via team CRM en een proactieve benadering van ons eigen netwerk met behulp van team LinkedIn. Zo bereiken we ook talent dat nog niet zichtbaar op zoek is naar een nieuwe baan.

Vervolgens benaderen we de kandidaten en maken ze enthousiast voor de openstaande ICT-vacature in jouw bedrijf. JouwICTvacature werkt volledig transparant. Dat wil zeggen dat kandidaten altijd direct te horen krijgen om welk bedrijf het gaat. Op die manier zorgen we dat jij snel een flink aantal relevante en enthousiaste kandidaten op gesprek krijgt.

Je kunt aanvullend kiezen voor een Extensive Search. Ons resourceteam gaat dan twee dagdelen exclusief voor jou op zoek naar kandidaten. De concurrenten zullen dan dus even moeten wachten, terwijl wij de beste kandidaten jouw kant op sturen.

4. Wij zorgen voor extra veel bereik

We plaatsen je vacatures niet alleen op onze eigen website, maar ook op die van onze partners. Geschikte kandidaten kunnen niet langer om je vacatures heen.

Ons ervaren online marketing team zet je vacatures ook uit bij onze advertentiepartners. Jouw vacatures worden onder andere online geplaatst bij platformen zoals LinkedIn, Indeed en Techniekwerkt. Daarnaast zijn we continu bezig welke advertentieplatformen geschikt zijn om jouw vacatures onder de aandacht te brengen. Via onze online marketingcampagnes vinden we zo snel de juiste mensen voor jouw bedrijf.

5. Wij nodigen kandidaten voor je uit

Gedurende het hele proces hanteren wij een transparante werkwijze. Een werkwijze die ander is dan je misschien van recruitmentbureaus gewend bent. Wij laten kandidaten weten bij welk bedrijf ze solliciteren, en jij krijgt van ons open cv’s opgestuurd.

Wanneer een kandidaat solliciteert op je vacature ontvang je direct deze sollicitatie, inclusief volledig cv. Je kunt vervolgens met één druk op de knop aangeven of wij iemand voor je mogen uitnodigen, of afwijzen. Dit valt natuurlijk binnen onze service.

6. Persoonlijke begeleiding bij iedere stap

Onze consultants begeleiden zowel jou als de sollicitant gedurende het sollicitatieproces. We helpen bij vragen over het sollicitatiegesprek of de arbeidsvoorwaarden - je persoonlijke consultant is er voor jou.

Heb je de juiste nieuwe medewerker gevonden? Ook dan kun je op je consultant rekenen. Elke consultant heeft een eigen ICT-specialisme en dit heeft als voordeel dat zij volledig op de hoogte zijn van het specialisme, de ontwikkelingen op de markt én ook van marktconforme salarissen.

Ook handig om te weten: We zijn niet gericht op het kunstmatig ophogen van het salaris – we rekenen vaste prijzen in plaats van een percentage van het jaarsalaris van de aangenomen sollicitant. Hierdoor kunnen we objectief naar salarisonderhandelingen kijken en hier integer in ondersteunen.