Het werving- en selectieproces van JouwICTvacature

Onze werkwijze doorloopt 6 stappen; van vacature tot het aannemen van IT-kandidaten.

1. Een uitgebreid intakegesprek als startpunt

Zodra er een vacature vrijkomt binnen je organisatie breng je ons hiervan op de hoogte. We starten met een uitgebreid intakegesprek waarin we jou en je bedrijf beter leren kennen. Hierin bespreken we hoe de ideale kandidaat eruit ziet, in welke regio je zoekt en welk salaris je in gedachten hebt.

Ook bespreken we punten als de bedrijfscultuur en de huidige teamopbouw. Hoe meer wij weten over je bedrijf en de openstaande IT-vacatures, des te beter wij geschikte IT-kandidaten voor je kunnen werven.

2. Wij plaatsen alle vacatures

Jij stuurt ons je vacatures of een link naar je vacature. Wij plaatsen vervolgens de vacature voor je op JouwICTvacature.nl.

Niet alleen je vacatures komen op JouwICTvacature.nl. We plaatsen ook informatie over jouw bedrijf op onze website. Zo krijgen kandidaten direct alle belangrijke gegevens te zien.

3. Wij werven actief voor jouw specifieke vacature

Als je gebruikmaakt van het All-in Pakket gaan we actief voor je werven. Zodra je vacatures zijn geplaatst, komen we direct voor je in actie. Het resourceteam spit onze uitgebreide database door. Die bestaat uit duizenden IT’ers die we allemaal al eerder gesproken hebben en van wie we weten wat ze kunnen en wat ze zoeken in een baan. Daarnaast maken we gebruik van ons netwerk via onder meer proactieve benadering met behulp van LinkedIn recruiter en bereiken daarmee ook talent dat nog niet zichtbaar op zoek is naar een nieuwe baan.

Vervolgens benaderen we deze kandidaten en maken ze enthousiast voor de functie in jouw bedrijf. Hierin werken we transparant. Dat wil zeggen dat de kandidaat gewoon te horen krijgt om welk bedrijf het gaat. Op die manier zorgen we dat jij snel een flink aantal relevante en enthousiaste kandidaten op gesprek krijgt.

Wanneer je gebruikmaakt van de Extensive Search, gaat het resourceteam twee dagdelen uitgebreid voor je op zoek naar kandidaten. De concurrenten zullen dan dus even moeten wachten, terwijl wij de beste kandidaten uitsluitend jouw kant op sturen.

4. Wij zorgen voor extra veel bereik

We plaatsen je vacatures niet alleen op onze eigen website, maar ook op die van onze partners. De doelgroep kan je vacature op deze manier nooit over het hoofd zien.

Om ons bereik te vergroten maken we gebruik van onder andere proactieve benadering met behulp van LinkedIn recruiter, Google Ads en nog diverse andere (online) kanalen. Doordat we het aantal kandidaten dat jouw vacature onder ogen krijgt opschroeven, zorgen we ervoor dat het aantal reacties zo groot mogelijk is.

5. Wij nodigen kandidaten voor je uit

Gedurende het hele proces hanteren wij een transparante werkwijze. Wij laten kandidaten weten bij welk bedrijf ze solliciteren, en jij krijgt van ons open cv’s opgestuurd.

Wanneer een kandidaat solliciteert op je vacature ontvang je direct deze sollicitatie, inclusief volledig cv. Je kunt vervolgens met één druk op de knop aangeven of wij iemand voor je mogen uitnodigen, of afwijzen. Dit valt natuurlijk binnen onze service.

6. Wij bieden begeleiding bij iedere stap

Wij bieden goede begeleiding van zowel jou als de sollicitant tijdens het sollicitatieproces. Wekelijks houden we de voortgang in de gaten en onderhouden we actief het contact. Wij helpen hierbij in het voorbereiden op en de terugkoppelingen naar de sollicitatiegesprekken.

Tot en met de contractondertekening houden we de vinger aan de pols voor een zo hoog mogelijke slagingskans. Heb je hulp nodig bij het doen van een goed en gepast aanbod? Dan helpen wij ook daarbij.

We zijn niet gericht op het kunstmatig ophogen van het salaris – we rekenen immers een vast bedrag in plaats van een percentage van het jaarsalaris van de aangenomen sollicitant. Hierdoor kunnen we objectief naar salarisonderhandelingen kijken en hier integer in ondersteunen.

Misschien wil je snel doorgroeien of een personeelslid vervangen. Misschien wil je wel het team versterken met nieuwe kennis van buitenaf of ben je juist op zoek naar een jonge hond die de fijne kneepjes van het vak nog moet leren. Wat de reden ook is: wij helpen je graag aan de IT-kandidaat die precies bij je past.