Het wervingsproces van JouwICTvacature

Onze werkwijze doorloopt 6 stappen;

van vacature tot het aannemen van IT-kandidaten.

Van vacature tot het
aannemen van IT-kandidaten.

1. Een uitgebreid intakegesprek als startpunt

Zodra je binnen jouw bedrijf een vacature hebt, breng je ons hiervan op de hoogte. We plannen een uitgebreid intakegesprek waarin we jou en je bedrijf beter leren kennen. Je vertelt ons hoe de ideale kandidaat eruit ziet, in welke regio je zoekt en welk salaris je in gedachten hebt.

Daarnaast bespreken we punten als de bedrijfscultuur en de huidige teamsamenstelling. Hoe meer wij weten over je bedrijf en de openstaande vacatures, des te beter wij geschikt ICT of financieel personeel voor je kunnen werven. Ook bespreken we onze werkwijze en pakketprijzen. We werken uitsluitend met vaste prijzen. Zo weet jij precies wat je van ons kan verwachten en kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan.

2. Wij plaatsen je vacatures

Jij stuurt ons je vacatures of een link naar je vacature. Wij zorgen voor extra online zichtbaarheid door je vacatures op JouwICTvacature te plaatsen en je krijgt een eigen pagina waarop wij jouw bedrijf uitlichten. Kandidaten krijgen zo een goed beeld van de openstaande vacature en van jouw bedrijf.

3. Wij werven actief voor jouw vacature

Je vacatures zijn geplaatst. Kandidaten kunnen via 1 klik op de knop zélf bij jou solliciteren. De sollicitaties komen direct in jouw inbox terecht. Je kan vervolgens zelf kiezen om de kandidaat uit te nodigen op gesprek óf af te wijzen via 1 druk op de knop. Dit is het reactieve gedeelte van onze dienstverlening. Let op: doordat jouw vacature online staat kan het voorkomen dat er af en toe een sollicitant tussen zit die niet volledig aansluit op het gewenste profiel. Deze kan je uiteraard gemakkelijk afwijzen met druk op de knop.

Heb je één of meer Extensive Search(es) in je pakket? Dan is het tijd voor ons resourceteam om actief op zoek te gaan naar geschikt personeel voor jou. Team Resource gaat een aantal dagdelen via o.a. LinkedIn Recruiter op zoek naar geschikte kandidaten. Zo bereiken we ook talent dat nog niet zichtbaar op zoek is naar een nieuwe baan. In de 14+ jaar dat wij actief zijn in ICT-werving, hebben wij een cv-database opgebouwd met meer dan 75.000 ICT en Finance kandidaten. Ons team CRM zoekt geschikte kandidaten voor jouw vacature in ons eigen netwerk. Stuk voor stuk kandidaten waarvan wij weten wat ze kunnen en zoeken in een nieuwe baan, en die wij mogen benaderen.

Vervolgens benaderen we deze kandidaten en maken ze enthousiast voor de openstaande ICT-vacature in jouw bedrijf. JouwICTvacature werkt volledig transparant. Dat wil zeggen dat kandidaten altijd direct te horen krijgen om welk bedrijf het gaat. Op die manier zorgen we dat jij zo snel mogelijk een flink aantal relevante en enthousiaste kandidaten op gesprek krijgt.

De concurrenten zullen dan dus even moeten wachten, terwijl wij de beste kandidaten jouw kant op sturen.

4. Wij zorgen voor extra veel bereik

We plaatsen je vacatures niet alleen op onze eigen jobsite, maar ook op die van onze partners. Kandidaten kunnen daardoor niet langer om je vacatures heen.

Ons ervaren online marketingteam zet je vacatures ook uit bij onze advertentiepartners. Jouw vacatures zullen bijvoorbeeld online worden geplaatst bij andere online platformen zoals LinkedIn, Indeed, Werkzoeken.nl, Adzuna en Techniekwerkt. We kijken daarmee specifiek naar jouw wensen en kiezen daar de juiste advertentiepartners bij. Daarnaast houden we ons continu bezig met welke advertentieplatformen geschikt zijn om jouw vacatures onder de aandacht te brengen. Via onze online marketingcampagnes bereiken we zo snel de juiste mensen voor jouw bedrijf.

5. Kandidaten uitnodigen

Gedurende het hele proces hanteren wij een transparante werkwijze. Een werkwijze die anders is dan je misschien van recruitmentbureaus gewend bent. Wij laten kandidaten weten bij welk bedrijf ze solliciteren, en jij krijgt van ons open cv’s opgestuurd. Wanneer een kandidaat solliciteert op je vacature ontvang je direct deze sollicitatie, inclusief volledig cv. Je kunt vervolgens met één druk op de knop aangeven of je de kandidaat wilt uitnodigen, of afwijzen. Mocht je het fijn vinden dan kunnen wij ze ook voor je uitnodigen of afwijzen, afhankelijk van wat je met jouw consultant hebt afgesproken.

6. Persoonlijke begeleiding bij iedere stap

Onze consultants begeleiden zowel jou als de sollicitant gedurende het sollicitatieproces. We helpen bij vragen over het sollicitatiegesprek of de arbeidsvoorwaarden - je persoonlijke consultant is er voor jou.

Heb je de juiste nieuwe medewerker gevonden? Ook dan kun je op je consultant rekenen. Elke consultant heeft een eigen ICT-specialisme en dit heeft als voordeel dat zij volledig op de hoogte zijn van het specialisme, de ontwikkelingen op de markt én ook van marktconforme salarissen.

Ook handig om te weten: We zijn niet gericht op het kunstmatig ophogen van het salaris – we rekenen vooraf afgesproken vaste prijzen in plaats van een percentage van het jaarsalaris van de kandidaat. Hierdoor kunnen we objectief naar salarisonderhandelingen kijken en hier in ondersteunen.